Brusselse bendefilm Black wint publieksprijs Film Fest Gent

© Belga
26/10/2015

Black, de laatste film van Adil El Arbi en Bilall Fallah, heeft de publieksprijs van het Film Fest Gent gewonnen. Aan de prijs is een distributiepremie van 5.000 euro verbonden. Centraal in de film staat de liefde tussen twee leden van rivaliserende stadsbendes in Brussel.

Maandag maakte het festival bekend dat de film de Port of Ghent Publieksprijs had gewonnen. Black kon bij het festivalpubliek op de hoogste appreciatie rekenen (4,8 op 5).

Na de wereldpremière van Black en het winnen van de Discovery Award in Toronto en uitverkochte vertoningen tijdens het Film Fest Gent deze maand, reist de tweede speelfilm van Adil El Arbi en Bilall Fallah in november ook naar de Estse hoofdstad Talinn. Daar wordt de film in officiële competitie vertoond op het Black Nights Film Festival (13-29 november).

Kinepolis Film Distribution brengt de film vanaf 11 november bij ons in de zalen.

De film vertelt het verhaal van de 15-jarige Mavela, die halsoverkop verliefd wordt op Marwan, een jongen van een rivaliserende Brusselse bende. Beiden worden brutaal gedwongen te kiezen tussen loyaliteit en liefde. De hoofdcast bestaat uit jong talent zoals Martha Canga Antonio en Aboubakr Bensaïhi. De film is gebaseerd op de jeugdboeken Black en Back van Dirk Bracke.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Film

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie