Internationaal filmfestival van Brussel van start met 15 films

© Cinéma Palace

Vijftien films worden tijdens de vierde editie van het Internationaal filmfestival van Brussel (FIFB) voorgesteld. Dat start vandaag/zondag en duurt tot 23 november in het Brussels 44 Centre (Passage 44), in het centrum van de stad. Twaalf films nemen deel aan de internationale competitie en drie andere in de categorie "Documentaire".

Rie Rasmussen, de Deense actrice die bekend is voor haar rol in "Angel-A", zit de internationale jury voor. De Belgische regisseur Jérôme le Maire neemt die rol op voor de documentaire-competitie.

De Franse actrice Florence Thomassin is dan weer de meter van het festival. Het festival heeft dit jaar een "eclectische affiche die de Belgische en Europese cinema in de spotlight zet, maar ook films uit verdere oorden, zoals Koeweit", klinkt het bij de organisatoren.

Op 21 november is er een speciale focus op de golfstaat. Op de openingsavond wordt onder meer "Rendez-vous Mè Dieu" van Kevin Van Doorslaer vertoond, die in mei al geselecteerd was voor de Short Film Corner in Cannes en op verschillende andere festivals speelde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?