Meer dan 58.000 bezoekers voor BIFFF

Het festival sluit zondagavond af met een ceremonie en de prijsuitreiking in de Bozar.

Het Brussels International Fantasy, Fantastic, Thriller and Science-fiction Filmfestival, of kortweg BIFFF, lokte dit jaar meer dan 58.000 bezoekers. De organisatoren van het festival zijn heel tevreden en spreken van een “succesvolle editie”. Hoogtepunt van de editie was het bezoek van regisseur en Oscarwinnaar Guillermo del Toro.

Het festival, dat op drie april startte, kreeg dit jaar meer horrorliefhebbers over de vloer dan vorig jaar. Volgens de organisatoren komt de stijging vooral door de masterclass van Guillermo del Toro, regisseur van The Shape of Water, die zo'n 2.000 fans naar Bozar lokte.

"Met de komst van del Toro hebben we nieuwe mensen aangetrokken, die het BIFFF hebben leren kennen,” zegt artistiek directeur van het filmfestival Chris Orgelt. “Zij hebben ontdekt wat we allemaal te bieden hebben.”

Volgens Orgelt zijn ook de extra activiteiten zoals een gaming zone en randanimaties een schot in de roos. “Het is niet meer genoeg om gewoon films te tonen, je krijgt mensen enkel uit hun zetel als je hen ook een ervaring aanbiedt," klinkt het.

Het festival sluit zondagavond af met een ceremonie en de uitreiking van de BIFFF-prijzen in de Bozar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?