Red Bull Elektropedia pakt uit met documentaire over technotempel Fuse

De Brusselse discotheek opende voor het eerst zijn deuren op zaterdag 16 april 1994 en werd sindsdien de technotempel van België.

Red Bull Elektropedia lanceert donderdag op haar site een documentaire over de geschiedenis van de legendarische technoclub Fuse. De Brusselse discotheek opende voor het eerst zijn deuren op zaterdag 16 april 1994 en werd sindsdien de technotempel van België. Al ging dat met ups en downs, toont de documentaire van 30 minuten.

"We hadden het voortdurend over opgeven. Het werkte langs geen kanten en we verloren handenvol geld. We gingen er echt de stekker uittrekken", zegt mede-oprichter Thierry Coppens. Samen met Peter Decuypere begon Thierry Coppens in 1994 aan het verhaal van de Fuse te schrijven. Vooral in de beginjaren leek dat een hele opgave, maar vandaag is het een van de weinige Belgische clubs die erin geslaagd is te blijven bestaan.

"Fuse was en is een toevluchtsoord voor iedereen die van techno houdt, zonder na te denken over hoe je je moet gedragen, dansen of hoe je gekleed moet zijn. Iedereen komt voor hetzelfde: opgaan in de muziek", vertelt uitbater Olivier 'Nick' Ramoudt.

De naam Fuse is intussen alom bekend in binnen- en buitenland. Bekende technodj's als Laurent Garnier, Dave Clarke of de Belgische Charlotte De Witte getuigen dan ook in de documentaire over wat Fuse zo uniek maakt.

Bekijk hier het interview met Nick Ramoudt en Koen Galle in Downtown op 98.8.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?