New Saigon-Bangkok

Karolien Merchiers
© Agenda Magazine
30/11/2013
(© Saskia Vanderstichele)

True, we hadn’t booked and they were busy. But that is no reason to ignore customers at the entrance for more than ten minutes, without telling them whether there is any point waiting for a table. Just when we had decided to leave, however, all of a sudden we received a friendly invitation to come and have an aperitif at the bar, a gesture we really might have expected ten minutes earlier. New Saigon-Bangkok was once a branch of the well-known oriental eatery in Laken/Laeken; a year ago, however, it was taken over by new owners. They have maintained its predominantly Vietnamese cuisine, while adding, at the request of customers, a number of Thai dishes to the menu. So as not to have to make a selection from an endless range of starters, we decided to begin with the “Assiette New Saigon-Bangkok” (€12), which turned out to consist of an extensive assortment of deep-fried titbits in a sweet-and-sour sauce, which were tasty but no different from what you would find in other Eastern restaurants. The menu, too, was very much along expected lines, with the classic division into rice and noodle dishes, fish, poultry, and beef. The prices are pretty reasonable and there is even a varied selection of vegetarian dishes. For our main course, we ordered the Peking duck with pancakes (€15.50). To enjoy this traditional dish, diners themselves roll wee pancakes around sauce, strips of duck, and scallions. Normally, the duck has been through a complex series of operations, but there wasn’t much sign of that. Our pieces of meat were tough and extremely dry, fatal flaws in a dish that is already pretty dry by nature. Our dessert, the “Red Sun”, a raspberry sorbet with vodka (€7), on the other hand, tasted delicious, but not of vodka. Despite the many laudatory reviews to be found on the Web, New Saigon-Bangkok is, in our opinion, a run-of-the-mill eatery.

NL ❙ Toegegeven, we hadden niet gereserveerd en het was druk. Maar dat is geen reden om klanten ruim tien minuten te negeren aan de ingang, zonder hun te laten weten of het überhaupt zin heeft om te wachten op een tafel. Net toen we besloten om weer te vertrekken, werden we dan toch vriendelijk uitgenodigd om alvast een aperitief te komen drinken aan de toog, een geste die we eigenlijk tien minuten eerder zouden hebben verwacht. New Saigon-Bangkok was ooit een bijhuis van het bekende oosterse restaurant in Laken, maar werd een jaar geleden overgenomen door nieuwe eigenaars. Zij zetten de voornamelijk Vietnamese lijn voort, en voegden op verzoek van klanten ook enkele Thaise gerechten toe. Om niet te hoeven kiezen uit het eindeloze aanbod voorgerechten, bestelden we als opener de ‘Assiette New Saigon-Bangkok’ (€12), en kregen een ruim assortiment gefrituurde hapjes met een zoetzure saus, die wel lekker smaakten, maar zich in niets onderscheidden van wat je bij andere oosterse restaurants op je bord krijgt. Ook de menukaart volgt helemaal de lijn van de verwachtingen, met een klassieke opdeling in rijst- en noedelgerechten, vis, gevogelte en rundvlees. De prijzen zijn erg redelijk en er is zelfs een gevarieerde reeks vegetarische gerechten. Wij bestelden als hoofdgerecht de pekingeend met pannenkoeken (€15,50), een traditioneel gerecht waarbij je zelf pannenkoeken rolt met saus, eend en repen bosui. Normaal ondergaat de eend een complexe reeks behandelingen, maar daar was niet veel van te merken. Ons vlees bleek taai en gortdroog, een fatale misser in een gerecht dat op zich al vrij droog uitvalt. Ons nagerecht, de ‘Rode Zon’, was een sorbet van framboos met wodka (€7) die daarentegen heerlijk smaakte, al was het dan niet naar wodka. De vele lovende internetkritieken ten spijt is New Saigon-Bangkok wat ons betreft één van die dertien in een dozijn.

FR ❙ Bon, c’est vrai, on n’avait pas réservé et il y avait du monde. Mais ce n’est pas une raison pour nier les clients pendant dix longues minutes dans l’entrée, sans leur signaler si cela vaut la peine ou non d’attendre. Juste au moment où nous avions décidé de partir, nous avons soudain été aimablement invités à prendre un apéro au bar. Le New Saigon-Bangkok était autrefois une succursale du fameux restaurant asiatique de Laeken mais il a été repris il y a un an par de nouveaux propriétaires. Il a gardé la carte, principalement vietnamienne, en y ajoutant, à la demande des clients, quelques plats thaïs. Pour ne pas devoir choisir parmi l’offre infinie d’entrées, nous avons commandé pour commencer l’« assiette New Saigon-Bangkok » (€12) et nous avons reçu un large assortiment de préparations frites avec une sauce aigre-douce, qui étaient délicieuses mais qui ne se distinguaient pas vraiment de ce qu’on reçoit dans les autres restaurants asiatiques. La carte ne sort pas non plus des attentes, avec une répartition classique en plats de riz, nouilles, poisson, volaille et bœuf. Les prix sont tout à fait raisonnables et il y a même tout un choix de plats végétariens. Nous avons commandé ensuite le canard pékinois aux crêpes (€15,50), un plat traditionnel où l’on roule soi-même les crêpes avec la sauce, le canard et des oignons émincés. En principe, le canard doit subir une suite complexe de manipulations, mais nous n’avons rien remarqué. Nos morceaux de viande étaient coriaces et hyper secs, un point crucial dans un plat déjà assez sec dans l’ensemble. En dessert, le « soleil rouge » - un sorbet de framboise avec de la vodka (€7) - était lui délicieux mais n’avait pas un goût de vodka. Quoi qu’en disent les internautes aux critiques élogieuses, le New Saigon-Bangkok n’a, en ce qui nous concerne, rien de particulier.

NEW SAIGON-BANGKOK ●●
Pacificatiestraat 36 rue de la Pacification, Sint-Joost-ten-Node/Saint-Josse-ten-Noode, 02-230.79.96, 7/7

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Read more about: Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni