Nieuwe app moet herinneren aan autokeuring

© BX1

De politiezone Oost (Oudergem, Ukkel en Watermaal-Bosvoorde) heeft aan het Herrmann-Debroux viaduct een belangrijke controleactie gehouden op de geldigheid van het keuringsbewijs. Staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) maakte van de actie gebruik om een nieuwe app voor te stellen die chauffeurs waarschuwt wanneer hun keuringsbewijs dreigt te vervallen.

In 2017 hebben meer dan 811.000 bestuurders hun auto te laat aangeboden bij de technische keuring. Onder hen opvallend veel Brusselaars. "Bijna één chauffeur op vier", zegt Brussels staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets.

Zij werkt samen met Goca, de Groepering van erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs, aan een smartphone-app die autobestuurders eraan moet herinneren dat ze met hun wagen naar de autokeuring moeten.

De app, die eind 2018, begin 2019 zou gelanceerd worden, komt bovenop en niet ter vervanging van de groene postkaart die nu al bij auto-eigenaars in de bus valt. "Maar we denken dat een app vooral de jongeren in de maatschappij meer zal aanspreken en bewuster zal maken van het belang van de technische keuring van hun wagens."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?