Politie gebruikt taser om verdachte te arresteren

© PhotoNews

Tijdens een interventie bij een echtelijke ruzie in het centrum van Brussel, hebben agenten van een gespecialiseerde federale politiedienst een taser gebruikt om een verdachte uit te schakelen.

Even na middernacht krijgt de lokale politie Brussel Hoofdstad-Elsene een oproep voor een vechtpartij in de Ooievaarstraat in het centrum van Brussel. De nieuwe vriend van een vrouw zou een steen gegooid hebben naar haar ex-vriend, waarop die de ander met een mes zou bedreigd hebben.

Het 'nieuwe' koppel had de plek verlaten, toen de politie was aangekomen. Enkel de ex-vriend was nog aanwezig. Die had zich verschanst en dreigde de tussenkomende agenten neer te steken.

De politie vroeg daarop op bijstand van gespecialiseerde federale politiediensten. Omstreeks 5u45 verliet de verdachte zijn woning met een mes in de hand. Hij werd door de politie geneutraliseerd met een taser. De verdachte werd van zijn vrijheid beroofd en overgebracht naar een ziekenhuis voor controle.

Ter verduidelijking: het waren agenten van de federale politie die een taser gebruikten. Geen enkele lokale politiezone in Brussel heeft taserwapens. De zones Zuid en West zetten zelfs proefprojecten met het verdovingswapen stop.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?