Gezien: MR-schepen scheurt FDF-affiches

© La Capitale
Schaarbeeks schepen Georges Verzin (MR) is dit weekeinde gefilmd terwijl hij verkiezingsaffiches van FDF-kandidaat Mohamed Reghif (FDF), 15de op de Lijst van de Burgemeester afscheurde. Volgens Verzin heeft hij Reghif daarmee een goede dienst bewezen.

Het zal je maar overkomen als schepen. Je scheurt dan eens een affiche af van een politieke tegenstrever van een vitrine, en je wordt gefilmd, meer zelfs, het filmpje belandt op de website van La Capitale. Dat is net wat de Schaarbeekse schepen Georges Verzin (MR) zaterdag overkwam toen hij een affiche van Reghif afscheurde op een brocante in de Voltairelaan.

De affiche was geplakt op het venster van een voormalig theesalon, op een privé-gebouw dus. Reghif zegt "geschokt te zijn door deze agressieve daad van de MR-lijsttrekker".

Verzin had meteen ook een antwoord klaar voor zijn daad: "Hiermee heb ik de eigenaar van het gebouw, die ik ken, een boete bespaard van drie keer 89 euro. Het gemeentereglement verbiedt immers elke affichering op een vitrine of op gemeentelijk meubilair. Ik trek ook affiches af van kandidaten van mijn partij wanneer ze zich aan zoiets bezondigen".

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar nieuws@bruzz.be gestuurd.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?