60-plussers kunnen vaccin krijgen zonder uitnodiging én op zondag

© Belgaimage
| Archiefbeeld: zestigplussers (zoals Koning Albert II en Koningin Paola) kunnen nu zonder afspraak gevaccineerd worden
Updated: 09-04-2021 - 15:55

Alle Brusselaars van 60 jaar en ouder kunnen een afspraak maken voor hun vaccinatie tegen het coronavirus. Dat geldt ook voor mensen die nog geen uitnodigingsbrief ontvangen hebben. Het vaccinatiecentrum Pacheco gaat dit weekend ook uitzonderlijk op zondag open.

Omdat er afgelopen week zoveel uitnodigingen verstuurd werden voor vaccinaties, heeft de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie besloten om dit weekeinde uitzonderlijk het vaccinatiecentrum Pacheco op zondag te openen. Op zaterdag zijn ook de centra in Vorst, op de Heizel en Pacheco open. Het is voor het eerst dat er op zondag geprikt zal worden in Brussel. In eerste instantie gaat het om een test.

Mensen worden van oud naar jong uitgenodigd voor hun coronavaccin, en momenteel zijn de 63-jarigen aan de beurt. Wachten op een uitnodigingsbrief of een e-mail hoeft strikt genomen ook niet: wie 60 jaar of ouder is kan ook zonder uitnodigingsbrief een afspraak vastleggen. Het gebeurt immers dat mensen hun uitnodiging mislopen. Alle 60-plussers kunnen daarom zelf een vaccinatie-afspraak vastleggen door het callcenter te bellen op het nummer 02/214.19.19. Wie dat doet heeft zijn of haar rijksregisternummer nodig en kan zelf een van de negen vaccinatiecentra kiezen.

Brussel is deze week ook gestart met het inenten van risicopatiënten. Afgelopen weekend zijn patiënten tussen 61 en 64 jaar uitgenodigd, donderdag waren de 59-jarigen aan de beurt. Ook risicopatiënten worden van oud naar jong gevaccineerd.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?