Al 6.200 inschrijvingen op Brusselse wachtlijst voor vaccinaties

© Photonews
| Via Bruvax kan je zelf een vaccinatiecentrum kiezen.

Sinds gisteren kunnen Brusselaars zich aanmelden op Bruvax. Via dat platform kunnen degenen die in aanmerking komen een afspraak maken voor een vaccinatie, of zich op de wachtlijst laten plaatsen. Op één dag maakten 7500 mensen al een afspraak, 6200 plaatsten zich op de wachtlijst.

Alleen personen die geboren zijn in of voor 1965, risicopatiënten of mensen met een uitnodiging kunnen een afspraak maken via Bruvax. Op de wachtlijst kan iedereen die in of voor 1970 geboren is en in Brussel woont en zich inschrijven.

In Brussel schommelt het percentage gevaccineerde 65-plussers rond de 70 procent. De nieuwe tool Bruvax moet helpen om dat percentage omhoog te krijgen.

Wie hulp nodig heeft, kan ook een familielid een afspraak laten maken met alleen het rijksregisternummer en de voor- en achternaam. Daarna kiest diegene het vaccinatiecentrum waar de patiënt gevaccineerd wil worden. Een huisarts of apotheker kan ook helpen met de aanmelding. Zo moet het platform toegankelijker zijn voor mensen zonder vaste huisarts.

Naast de website kunnen mensen ook bellen naar het callcenter om een afspraak te maken via het nummer 02/214.19.19.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?