Bejaarde vrouw overleden na brand in Watermaal-Bosvoorde

© PhotoNews
| Brandweer van Brussel: noodnummer 112.
Updated: 06-12-2021 - 16:06

In Watermaal-Bosvoorde is afgelopen nacht een 77-jarige vrouw overleden bij een zware woningbrand. De vrouw had veel rook ingeademd en werd in uitermate kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Dat meldt het Brusselse parket.

Het vuur brak omstreeks middernacht uit in de flat op de eerste verdieping van een gebouw in de Theophiel Vander Elststraat. Toen de brandweer ter plaatse kwam, was het hele appartement gehuld in rook. De brandweerlui begonnen te blussen en stootten daarbij in de slaapkamer op de bewusteloze bewoonster. Zij had veel rook ingeademd en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed ze in de uren nadien aan haar verwondingen. Ook haar drie katten en hond overleefden de brand niet.

De brand in het appartement was in de keuken ontstaan, maar de juiste oorzaak is nog onduidelijk. "Het parket heeft een branddeskundige gevorderd en de labo van de federale politie is ter plaatse afgestapt", meldt parketwoordvoerder Martin François. "Het onderzoek naar de oorzaak van de brand is nog lopende."

De bewoners van de appartementen op de tweede en derde verdieping werden geëvacueerd, maar konden naar hun flats terugkeren eenmaal het vuur geblust was en de brandweer de appartementen had geventileerd en gecontroleerd.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?