Brussel start volgende week met eerste inenting ziekenhuispersoneel

© Photo News
| Ziekenhuiscentrum Etterbeek-Elsene.

Brussel start volgende week met de eerste inentingen van het ziekenhuispersoneel, zegt coronacrisismanager Inge Neven (GGC). Daarmee vervroegt de timing van de vaccinatiecampagne verder.

Vanaf maandag zullen de eerste inentingen met het vaccin van Moderna starten bij het ziekenhuispersoneel in een proefproject in het ziekenhuis Etterbeek-Elsene. Moderna is het tweede vaccin dat werd goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenagentschap.

Ook de zes ziekenhuishubs in Brussel die de vaccins van Pfizer/BioNTech stockeren, zullen volgende week mogen starten met de inenting van ziekenhuispersoneel, zegt Inge Neven. "Omdat de versnelde leveringen van Pfizer intussen verder bevestigd zijn, mogen we de reservedosissen van het vaccin ook uitdelen. Daarnaast hebben we ook meer dosissen over omdat we nu zes dosissen uit één flacon kunnen halen in plaats van vijf. Daardoor kunnen we volgende week ook al beginnen met de eerste inentingen van het ziekenhuispersoneel", aldus Inge Neven.

De vaccinaties van de bewoners in de woonzorgcentra zijn nog volop bezig, eerder raakte al bekend dat ook het personeel van de woonzorgcentra al vervroegd ingeënt kon worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?