Brussels zorgpersoneel opnieuw preventief getest

© PhotoNews
| Dokters en verplegend personeel verzorgen zwaar zieke patiënten met Covid-19 in het Erasmusziekenhuis in Anderlecht

Nu de teststrategie en daarmee ook de testcapaciteit uitgebreid wordt, worden de preventieve screenings van het personeel van de Brusselse zorginstellingen hervat. Het gaat om 1.000 personen per dag.

Specifiek gaat het in Brussel om zorgpersoneel uit de woonzorgcentra, de zorginstellingen en dagcentra voor personen met een handicap, de psychiatrische verzorgingstehuizen en de initiatieven voor beschut wonen en de residentiële revalidatiecentra die opnieuw preventief getest worden.

Om die screening vlot te laten verlopen, moeten de betrokken instellingen de testing via en digitaal formulier aanvragen. De screening beperkt zich niet tot een eenmalige test. Elke zorginstelling mag haar personeel maximaal één keer per maand laten testen om zo de verspreiding van het virus tot een minimum te beperken.

De bestelling van de PCR-tests gebeurt via Iriscare, terwijl het federaal platform voor de analyse zorgt. Om die screening vlot te laten verlopen, moeten de betrokken instellingen de testing via en digitaal formulier op de website van Iriscare aanvragen.

Naast deze preventieve screening blijft ook de clustertesting van toepassing. Wanneer er een vermoedelijke uitbraak is in een rusthuis worden daar dus meteen alle bewoners en medewerkers getest

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?