| Brusselse 80-plussers hebben hun uitnodiging gekregen voor een tweede boosterprik.

Brusselse 80-plussers uitgenodigd voor tweede boosterprik

NL
© Belga
20/07/2022

Nu het aantal nieuwe COVID-besmettingen en het aantal ziekenhuisopnames stijgen, heeft de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) beslist de Brusselse 80-plussers (geboren vanaf 1942) uit te nodigen voor een tweede boosterprik. Zo is woensdag aangekondigd.

De afgelopen weken kende het Brussels Gewest, net als de rest van het land, een stijging van het aantal COVID-19-besmettingen. De incidentie (of het aantal besmettingen per 100.000 inwoners op veertien dagen) bedraagt 916. De positiviteitsratio (of het aantal positieve testen in verhouding tot alle uitgevoerde testen) bedroeg op diezelfde datum 26,2 procent, tegenover 23,7 procent de week voordien.

In de Brusselse ziekenhuizen bedraagt het aantal ziekenhuisopnames 328 en liggen er veertien personen op de afdeling intensieve zorgen (tegenover respectievelijk 286 en vijf vorige week). In de eerste helft van juli zijn in het Brussels Gewest vijftien mensen overleden aan de gevolgen van COVID-19.

Ook boosterprikken in herfst

De GGC zal ook in de herfst boosterdoses tegen COVID-19 aanbieden. In eerste instantie zullen risicogroepen (65-plussers en personen met een verlaagde immuniteit) worden uitgenodigd, gevolgd door de zorgsector en personen tussen 50 en 64 jaar oud.

Nu in India de nieuwe subvariant BA.2.75 is opgedoken en het aantal besmettingen met die variant aanzienlijk is toegenomen, raadt de GGC reizigers die vanuit India komen en COVID-19-gerelateerde symptomen vertonen (hoest, ademhalingsmoeilijkheden, koorts, spierpijn, vermoeidheid, verlies van smaak- en/of geurzin, verstopte neus, keelpijn of diarree) en/of een positief zelftestresultaat hebben, ten zeerste aan een PCR-test te laten uitvoeren. Dat moet toelaten meer kennis te vergaren over de kenmerken van deze subvariant en hem beter op te vangen, zo luidt nog woensdag in een mededeling.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni