UZ Brussel, het Universitair Ziekenhuis van de VUB in Jette

| UZ Brussel, het Universitair Ziekenhuis van de VUB in Jette.

Brusselse ziekenhuizen slaan nog geen alarm: 'De situatie is stabiel'

HS
© BRUZZ
17/03/2022

Ziekenhuizen in Antwerpen en Leuven kondigen aan de gewone zorg terug te moeten uitstellen door het stijgende aantal coronabesmettingen. In Brussel is die stijging nog niet ingezet. De Brusselse ziekenhuizen zijn daarom nog niet bezorgd.

Bijna twee weken na het collectief overschakelen naar code geel, beginnen de coronabesmettingen langzaam weer op te lopen. Ziekenhuizen in Antwerpen en Leuven kaarten aan de gewone zorg terug uit te stellen om bedden vrij te maken voor covidpatiënten. Maar in Brussel is hier nog geen nood aan, vertellen verschillende Brusselse ziekenhuizen.

“De situatie is hier nog heel stabiel. We zien daarom ook nog geen redenen om de gewone zorg uit te stellen”, vertelt woordvoerder van UZ Brussel, Karolien De Prez. “De coronapatiënten die we hebben, worden geïsoleerd van de andere patiënten verzorgd”.

In vergelijking met andere delen van het land zijn de coronacijfers in Brussel redelijk goed. In het Brussels gewest is de incidentie (besmettingen per 100.000 inwoners op een periode van twee weken) in de gemeentes overal nog aan het dalen.

Op 15 maart lagen er nog 187 personen in de Brusselse ziekenhuizen. Het aantal patiënten op intensieve zorg bedraagt 30.

Maar mocht hier toch plotseling verandering in komen, dan staan de ziekenhuizen klaar. “We houden de cijfers in het oog, maar momenteel maken wij ons nog geen zorgen”, klinkt het vanuit het Sint-Pietersziekenhuis. “Maar mocht de situatie veranderen, hebben wij procedures die wij tijdens de vorige golven hebben opgesteld. Aan de hand daarvan zullen wij dan te werk gaan. Maar voorlopig gaan er nog geen alarmbellen af”.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni