Budget voor dierenwelzijn bijna verdubbeld sinds 2019

© nieuwlemma / Wikimedia Commons

Bernard Clerfayt, de Brusselse minister van Dierenwelzijn, heeft woensdagnamiddag de nieuwe begroting voor dierenwelzijn voorgesteld. Op alle niveaus - steun voor gemeenten, dierenasielen, verenigingen, onderzoekers,... - worden aanzienlijk meer middelen vrijgemaakt om de levenskwaliteit van dieren in het Brussels Gewest te waarborgen en te verbeteren.

“Dierenbescherming moet een prioriteit zijn. Het gaat erom samen te leven en te streven naar een harmonieus leven tussen alle levende wezens in het Brussels Gewest, of ze nu twee- of vierbenig, gevederd of harig zijn”, aldus Bernard Clerfayt, Brussels minister van Dierenwelzijn (DéFI).

Stijgende budgetten

De budgetten voor dierenwelzijn in het Brussels Gewest zijn de afgelopen jaren sterk gestegen: in 2019 bedroeg het budget nog 1,5 miljoen euro, in 2023 stijgt dit bedrag tot 2,5 miljoen.

“Deze bedragen zijn essentieel om de levenskwaliteit van onze dieren te verbeteren”, zegt Clerfayt in een persbericht.

Het Gewest werkt samen met de gemeenten en de vrijwilligerssector om het dierenwelzijn te kunnen garanderen. Daarom werden de aan de gemeenten toegekende bedragen verdubbeld sinds 2019 tot 225.000 in 2023. Het budget voor de verenigingen verviervoudigd, van 70.000 euro in 2019 tot 285.000 euro in 2023.

“We hebben besloten om meer middelen vrij te maken voor onze partners, omdat dierenwelzijn ieders zaak is. Het is door samen te werken dat we vooruitgang kunnen blijven boeken”, verklaart de minister.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?