De Brusselse riolering is in slechte staat

Chemische geur in Vorst blijkt product voor onderhoudswerken rioleringen: 'Niet toxisch'

RF
© BRUZZ
12/08/2021

De Brusselse brandweer, Sibelga en Vivaqua kregen woensdagavond verschillende oproepen van inwoners uit Vorst over een sterke chemische geur die uit hun toiletten en wasbakken kwam. Nu blijkt dat het om een product gaat die voor onderhoudswerken in de rioleringen wordt gebruikt. “Het is niet gevaarlijk en al zeker niet toxisch”, meldt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer. Er wordt nog tot morgen hinder verwacht.

Inwoners uit Vorst kregen woensdag tussen 19 en 23 uur te maken met een sterke chemische geur die uit hun toiletten en afwasbakken kwamen. “In mijn appartement en dat van mijn vriendin hing een sterke chemische geur. Niemand kan ons zeggen over welk product het gaat”, meldt een BRUZZ-lezer.

Nadat de brandweer en netbeheerder voor elektriciteit en aardgas, Sibelga, ter plaatse gingen voor nader onderzoek, bleek dat het een product is dat gebruikt wordt voor onderhoudswerken in rioleringen.

Waterleidingbedrijf Vivaqua meldt intussen dat het woensdagavond bezig was met onderhoudswerken in de rioleringen, en dat er tot morgen nog hinder verwacht wordt.

Vivaqua zegt dinsdag een brief in de bus gestoken te hebben in de Bemptlaan, met de boodschap dat er woensdag – en donderdagavond onderhoudswerken zullen doorgaan in de rioleringen. Ook op hun website geven ze meer informatie over de rioleringswerken.

Al leken ook andere inwoners in onder andere de Hallestraat en de Oscar van Goidtsnovenlaan er ook last van te hebben, en vielen zij woensdagavond uit de lucht omdat ze niet wisten wat die chemische geur inhield.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni