Filiaal van Cora in Sint-Lambrechts-Woluwe.

| Filiaal van Cora in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Winkelketen Cora heeft in overleg met het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen) beslist om oesters van het merk La Précieuse uit de verkoop te halen. De reden voor die beslissing is de aanwezigheid van het norovirus. Het product werd behalve in Cora ook in MATCH en SMATCH verkocht.

Het gaat om de oesters Spéciales d'Isigny (n°3), in een verpakking van twee kilogram of met twaalf stuks. Het product werd verkocht van 12 tot 30 december 2023. Klanten die dit product hebben gekocht, wordt gevraagd het niet te consumeren en het terug te brengen naar het verkooppunt, waar het wordt terugbetaald.

Het norovirus is zeer besmettelijk en kan een voedselinfectie veroorzaken, met braken, diarree, buikkrampen en misselijkheid als belangrijkste symptomen. Mensen kunnen ook last krijgen van koorts, hoofdpijn en algemene vermoeidheid.

Vorige maand werd de verkoop van oesters uit het Bassin van Arcachon in het zuidwesten van Frankrijk nog verboden, nadat het norovirus er werd aangetroffen. Het bedrijf achter de oesters die nu in Belgische supermarkten worden teruggeroepen, is gevestigd in Normandië.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni