| Het aantal hospitalisaties van COVID-patiënten lijkt zich te stabiliseren, maar de druk op de dienst intensieve zorg neemt maar moeizaam af binnen de bevraagde Brusselse ziekenhuizen.

Daling in Brusselse ziekenhuizen gaat traag: enkel nog transfer bij Europa Ziekenhuizen

© Belga
27/04/2021

De situatie in de Brusselse ziekenhuizen blijft erg moeilijk. De daling lijkt zich maar moeilijk door te zetten, waardoor de druk op de afdeling intensieve zorg erg hoog blijft. De Europa Ziekenhuizen openen zelfs geen nieuwe COVID-bedden meer en zetten maximaal in op transfers naar andere ziekenhuizen.

Het aantal hospitalisaties van COVID-patiënten lijkt zich te stabiliseren, maar de druk op de dienst intensieve zorg neemt maar moeizaam af binnen de bevraagde Brusselse ziekenhuizen.

"De situatie blijft gespannen. Er is een afname van het aantal gevallen, ook op intensieve zorgen, maar de situatie is niet overal dezelfde. In een van onze ziekenhuizen was maandagochtend nog 75 procent van de bedden op intensieve zorgen bezet met coronapatiënten", vertelt Etienne Wéry, gedelegeerd bestuurder van de Iris Ziekenhuizen.

In het netwerk van Iris Ziekenhuizen liggen 44 COVID-patiënten op intensieve zorg en 118 in de andere zorgeenheden. Een week geleden was dat nog respectievelijk 51 en 124.

In de Europa Ziekenhuizen is de maximale bezetting op intensive care bereikt, zowel voor coronagevallen als niet-coronagevallen. "Om wat meer ademruimte te creëren op onze intensieve zorgen hebben we de beslissing genomen om geen extra COVID-bed te openen maar maximaal in te zetten op transfers naar andere ziekenhuizen", legt woordvoerster Jennyfer Doria Tilleux uit.

In het UZ Brussel werden dinsdagochtend 65 COVID-patiënten verzorgd, van wie 22 op intensieve zorg. Dat is zelfs een lichte stijging tegenover een week geleden toen het om 62 coronagevallen ging, van wie 20 op intensieve. Het plateau dat daar al een tijdje bereikt is, zet nog geen daling in.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni