Professor Dirk Devroey (VUB)
© VUB | Professor Dirk Devroey, Decaan Geneeskunde en Farmacie (VUB.)

Devroey: 'Brusselse avondklok belangrijke reden voor betere cijfers'

TRO
© BRUZZ
10/12/2020

De Brusselse avondklok heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de huidige lagere Brusselse coronacijfers. De maatregel zou ook elders kunnen worden ingevoerd. Dat zei Dirk Devroey in De Afspraak.

Brussel lijkt de tweede golf momenteel sneller onder controle te krijgen dan andere regio's of provincies in ons land. Terwijl in Vlaanderen het aantal besmettingen weer licht stijgt, blijft de trend in Brussel dalend. In Wallonië lijkt de daling dan weer te stagneren.

De huidige situatie staat in schril contrast met het begin van de tweede golf en zelfs de zomerperiode, toen Brussel steevast de slechtste leerling van de Belgische klas was. De algemene mondmaskerplicht die tot twee keer toe werd ingevoerd, maar vooral de avondklok van 22 uur tot 6 uur heeft volgens professor Dirk Devroey een belangrijke rol gespeeld in het omlaag krijgen van het aantal besmettingen.

Voorbeeld voor de rest van het land

"Een maatregel zoals de avondklok om 22 uuur, heeft in Brussel bijgedragen tot de vermindering van de cijfers," stelde hij woensdagavond in De Afspraak. "De cijfers in Brussel zijn beter dan elders. De avondklok heeft het aantal contacten van veel mensen wel verminderd. Ik vind het een efficiënte maatregel die volgens mij weinig mensen treft."

Devroey opperde dat de avondklok van 22 uur ook in de rest van het land zou kunnen worden ingevoerd. Momenteel geldt er in Vlaanderen een avondklok, maar pas vanaf middernacht. In Wallonië is het ook verboden om op straat te komen tussen 22 uur en 6 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Gezondheid, de afspraak, Dirk Devroey, coronavirus, corona, coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie