Drie lockdownfeestjes stilgelegd, ook in sishabar met 46 personen

© Peter Dhondt/BRUZZ
| Politiezone 5344: Evere, Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node.
Updated: 27-12-2020 - 13:11

De politie heeft zaterdagavond een lockdownfeestje in een sishabar in Sint-Joost-ten-Node met 46 aanwezigen stil gelegd. De totale boete loopt op tot 37.750 euro. Ook de politie van de zone Brussel Hoofdstad-Elsene moest twee feestjes stilleggen.

Toen een burger gisterenavond rond twintig na acht voorbij een sishabar met gesloten luiken aan de Haachtsesteenweg in Sint-Joost-ten-Node passeerde, merkte die een sterke waterpijpgeur op en verwittigde de politie. Die kwamen met meerdere patrouilles ter plaatse en troffen in de bar zesenveertig mensen aan zonder mondmasker, meldt La Capitale.

"Meerdere aanwezigen probeerden te vluchten, maar de politie was met voldoende mankracht aanwezig om alle vluchtwegen af te sluiten", zegt Willemien Baert, parketwoordvoerster. "Alle aanwezigen konden worden gevat en geïdentificeerd."

Ze krijgen elk een boete van 750 euro, de uitbater van de sishabar mag zich verwachten aan een boete van 4.000 euro. Dat brengt de totale boete voor het lockdownfeestje op 37.750 euro.

Gehuurde appartementen

Ook de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene moest twee keer uitrukken voor een lockdownfeestje in de nacht van zaterdag op zondag. Twee keer ging het om een gehuurd appartement: in de Jozef II-straat straat werden 11 personen aangetroffen en in een Airbnb in de Onderrichtstraat waren maar liefst 24 personen samengekomen. Alle aanwezigen kregen een boete.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?