15 maart 2021: opening van het vaccinatiecentrum in Sint-Pieters Woluwe

| Het vaccinatiecentrum in Sint-Pieters Woluwe.

Drukker in Brusselse vaccinatiecentra, vooral vanwege derde prikken

TRO
© BRUZZ
21/10/2021

De drukte in de Brusselse vaccinatiecentra neemt opnieuw toe. De belangrijkste oorzaak daarvoor zijn de Brusselaars die voor een derde prik moeten komen, maar er zijn ook 25 procent meer afspraken voor eerste prikken dan in september.

Met de uitgebreide invoering van het Covid Safe Ticket (CST) in Brussel vanaf 15 oktober werd er door de overheid ook op gehoopt dat meer Brusselaars zich alsnog zouden laten vaccineren. De vaccinatiegraad ligt in het Brussels gewest met 56,3 procent van de bevolking veel lager dan in de andere gewesten.

De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC), verantwoordelijk voor de vaccinatiecentra in Brussel, meldt dat er deze maand al 25 procent meer afspraken gemaakt werden voor eerste prikken dan in september. In het vaccinatiecentrum van Sint-Jans-Molenbeek zijn alle afspraakmomenten bijvoorbeeld al een week lang ingevuld.

Het aantal effectief toegediende eerste prikken (vaccinatiecentra en vaccinatie op locatie opgeteld) toont nog geen toename. Het was de laatste dagen gelijk aan het aantal van de voorgaande weken.

De toegenomen drukte bij de vaccinatiecentra valt volgens de GGC vooral toe te schrijven aan 65-plussers en andere risicogroepen die voor een extra prik moeten langskomen (een tweede prik als ze eerder Johnson & Johnson kregen, een derde voor alle andere vaccins). Vanwege die drukte wordt de capaciteit bij de vaccinatiecentra opnieuw verhoogd. De GGC adviseert mensen die een vaccin willen op voorhand een afspraak te maken via Bru-Vax.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni