Iriscare zorgt voor sneltesten en preventieve screenings in Brusselse woonzorgcentra

Een vrouw i.n een woonzorgcentrum wordt getest op het coronavirus dat de ziekte covid-19 veroorzaakt Een vrouw i.n een woonzorgcentrum wordt getest op het coronavirus dat de ziekte covid-19 veroorzaakt
© PhotoNews
© PhotoNews

Iriscare voorziet de Brusselse residentiële instellingen van antigeensneltesten en preventieve screening. Binnenkort worden ook voor de vierde en laatste keer vaccins geleverd in de rusthuizen en rust- en verzorgingstehuizen, meldt de Brusselse welzijnsinstelling maandag.

Om de meest kwetsbare personen te beschermen, moeten bezoekers en personeelsleden zich kunnen laten testen en snel een uitslag krijgen. Met deze preventieve screenings kan zo de verspreiding worden ingeperkt, stelt Iriscare.

Daarnaast stelt ze gratis antigeensneltests ter beschikking van de Brusselse rusthuizen, zowel voor bezoekers als voor nieuwe personeelsleden, met inbegrip van stagiairs en vrijwilligers, zolang de voorraad strekt. Binnen het kwartier is er een indicatie over een eventuele coronabesmetting. Daarnaast is de maandelijkse preventieve PCR-screening voor de personeelsleden nog steeds van toepassing.

Iriscare heeft de betrokken instellingen gevraagd de tests via een digitaal formulier aan te vragen. Intussen is de vierde en laatste levering van vaccins bijna afgerond. Als de instelling na de vierde en laatste levering nog ongebruikte doses heeft, kan zij haar nieuwe bewoners een eerste dosis van het Pfizervaccin geven.

Gebruiksklare injectiespuiten

Om verspilling te voorkomen, worden deze doses door een mobiel team in gebruiksklare injectiespuiten (en niet meer in flesjes) geleverd, die rechtstreeks door de arts kunnen worden toegediend. Nieuwe personeelsleden laten zich bij voorkeur in een vaccinatiecentrum vaccineren, na registratie via Irisbox.

De ongebruikte doses in de rusthuizen en rust- en verzorgingstehuizen worden met voorrang gegeven aan de bewoners die zich willen laten vaccineren, vervolgens aan de personeelsleden. Hoewel het inderdaad de laatste vaccins zijn die de Diensten van het Verenigd College levert , gaat de vaccinatie in andere Brusselse collectieve voorzieningen verder in de opvangcentra voor personen met een handicap, de revalidatiecentra, de psychiatrische verzorgingstehuizen en in de dagcentra en centra voor dagverzorging voor ouderen of voor personen met een handicap.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?