Maandag debatavond over luchtkwaliteit: CurieuzenAir, en nu?

ADD
© BRUZZ
21/05/2022

Maandagavond wordt in de KVS een debatavond georganiseerd om de resultaten van het CurieuzenAir-ondzerzoek, een grootscheeps burgerwetenschapsproject dat eerder dit jaar ten einde liep, te bespreken.

"De regering heeft de afgelopen maanden en jaren heel wat inspanningen geleverd om de Brusselse luchtkwaliteit te verbeteren, zeker in vergelijking met de jaren waarin Koning Auto alleenheerser was. Maar wat kan ze nog doen? Wat kan er volgens jou nog beter?" Dat zijn de centrale vragen bij het debat in de KVS.

In de nasleep van het grootschalige burgerwetenschapsproject CurieuzenAir gaan milieuminister Alain Maron (Ecolo) en mobiliteitsminister Elke Van den Brandt (Groen) in dialoog in de KVS in Brussel om de resultaten verder te bespreken. Ook burgerbewegingen Filter Café Filtré, BRAL en Client Earth nemen deel aan het debat, dat door BRUZZ gemodereerd zal worden.

CurieuzenAir is een initiatief van de Universiteit Antwerpen, stadsbeweging BRAL en Université Libre de Bruxelles, in nauwe samenwerking met Bloomberg Philanthropies, Leefmilieu Brussel, De Standaard, Le Soir, BRUZZ en DPD.

Alle praktische informatie is via deze link terug te vinden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni