Manneken Pis trekt coronaveilig beschermingspak aan

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 18 maart 2021
Updated: 18-03-2021 - 11:35

Manneken Pis trekt op donderdag 18 maart om 9u een nieuw kostuum aan, ditmaal eentje dat hem volledig beschermt tegen het coronavirus. Een jaar na de eerste lockdown in België vraagt het plassende Brusselse ketje om de moed erin te houden. Het is zijn 1.054 ste kostuum.

Het "Covid-Manneken" zal donderdag zeker niet ziek worden. Hij krijgt heel wat beschermende kledij aan. Het kostuum bestaat uit een beschermende overall met het logo van de stad Brussel - een zogenaamd hazmat-pak (hazardous materials) - ziekenhuisschoenen, een FFP2-masker, rode handschoenen, een riem en een kleine tas met daarin een dispenser met hydroalcoholische gel én een meetlint voor de anderhalve meter afstand.

Met zijn nieuwe outfit sluit het Manneken Pis zich aan bij de "Covid Boys". Dat zijn Oscar Briou en Grégoire De Vos. Sinds de coronacrisis patrouilleren zij, in hazmat-pak, als jolige gezondheidsmilitanten door de Brusselse straten om er met handgel en hun goed humeur iedereen bewust te maken van de hygiënemaatregelen. "Wij zijn vereerd dat Manneken Pis ons kostuum aantrekt, want de kleinste gebaren kunnen de grootste tragedies de kop indrukken," zeggen de Covid Boys.

Brussels schepen van Cultuur, Grote Evenementen en Toerisme Delphine Houba wil de twee "gezondheidsmilitanten" met het nieuwe kostuum bedanken voor hun inzet tijdens de crisis. "Zo zie je maar weer dat je duidelijk betere resultaten haalt wanneer je de veiligheidsmaatregelen met woorden en humor aan de man brengt," vertelt Houba.

Manneken Pis trekt op donderdag 18 maart een nieuw kostuum aan dat hem volledig beschermt tegen het coronavirus
© Belgaimage
| Manneken Pis op donderdag 18 maart in een nieuw kostuum aan dat hem volledig beschermt tegen het coronavirus.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?