Mondmaskerplicht Nieuwstraat met maand verlengd

© PhotoNews
| De mondmaskerplicht in de Nieuwstraat blijft gelden.

De mondmaskerplicht in de Nieuwstraat wordt opnieuw met een maand verlengd. Dat schrijft BX1. “De kans bestaat dat we de mondmaskerplicht zullen behouden tot het einde van de winter,” zegt Brussels burgemeester Philippe Close (PS).

Volgens Close is de mondmaskerplicht in de Nieuwstraat belangrijk omdat het erg druk is en het moeilijk is om er afstand te bewaren. “We hebben even geaarzeld, maar met de stijging van de besmettingscijfers zou het ons tegenstrijdig hebben geleken om de verplichting in te trekken.”

Elke maand zal bekeken worden of de mondmaskerplicht opnieuw verlengd moet worden, afhankelijk van de evolutie van de coronacijfers.

Tijdens de gemeenteraad van de Stad op maandag vroeg Geoffroy Coomans de Brachène (MR) in hoeverre de mondmaskerplicht wordt opgevolgd. “Politieagenten in de Nieuwstraat vertellen me dat u, de burgemeester, hen hebt opgedragen niet in te grijpen."

Volgens Close klopt die informatie niet. “Of u liegt, meneer Coomans, of zij liegen. Ik kan u vertellen dat de politie pv’s opmaakt en ik dat steun.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?