Sint-Joost neemt extra maatregelen tegen vierde golf

© PhotoNews
| Emir Kir, burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, bij de opening van een vaccinatiecentrum in de Groenstraat (archiefbeeld).

De gemeente Sint-Joost-ten-Node heeft beslist om een ​​reeks maatregelen aan te scherpen om het coronavirus het hoofd te bieden. Burgemeester Emir Kir verwijst daarbij naar federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) die waarschuwt voor een vierde golf.

De beslissing over de bijkomende maatregelen is door de crisiscel van Sint-Joost-ten-Node genomen, bevestigt burgemeester Emir Kir (onafhankelijk) in een persbericht. Vanaf woensdag 27 oktober zullen de gemeentediensten bewoners enkel nog op afspraak ontvangen. Ook zullen ambtenaren "waar het kan" het telewerken hernemen.

Daarnaast moedigt de gemeente het dragen van een mondmasker aan "op gesloten plaatsen zoals horeca en evenementen" en herinnert ze eraan om zoveel mogelijk de anderhalve meter afstand in acht te nemen en de handen te wassen.

'Kritiek punt'

"We bevinden ons echt op een kritiek punt," zegt burgemeester Emir Kir. Concreet wil hij daarom de bestaande maatregelen behouden – zoals een masker dragen in de winkel en het openbaar vervoer – maar ze nog verder uitbreiden. "De tijd is gekomen om de maatregelen volledig te hervatten, of men nu gevaccineerd is of niet. We moeten de curve afvlakken."

Er volgt een informatiecampagne om mensen aan te moedigen het masker binnenshuis te dragen. Voor alle duidelijkheid: de gemeente kan het dragen van een masker aanmoedigen, maar niet opleggen. "We zijn een heel voorzichtige gemeente, dat zit in ons DNA," zegt woordvoerster Murielle Deleu. "De cijfers gaan omhoog, we willen meteen reageren."

Daarnaast blijft de gemeente ook aanmoedigen om zich te vaccineren op verschillende plaatsen in de gemeente Sint-Joost-ten-Node.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?