Sint-Pietersziekenhuis richt vaccinatiepost voor sans-papiers en daklozen op

© PhotoNews

Het Sint-Pieterziekenhuis in Brussel zet een eigen vaccinatiepost op voor sans-papiers en daklozen, in samenwerking met het OCMW en met steun van de GGC. Het ziekenhuispersoneel zal ook extra moeite doen om de meest kwetsbaren te sensibiliseren.

In de Hoogstraat in Brussel wordt een vaccinatie - en sensibiliseringspost opgericht, bedoeld om de meest kwetsbaren een kans te gunnen op een prikje. "Het doel van het initiatief is mensen zonder papieren nauwkeurig over het coronavirus te informeren en de toegang tot een vaccin te vergemakkelijken, ", stelt Khalid Zian, voorzitter van het OCMW Brussel. "Het is een deel van onze missie: sociale rechten voor iedereen garanderen om zo samen de vaccinatiedekking uit te breiden tot de hele bevolking."

"De actie, uitgevoerd met de steun van de GGC, valt volledig binnen onze opdracht als ziekenhuis, en het bevordert de solidariteit en de betrokkenheid van mensen die doorgaans uit de boot vallen”, aldus Michelle Dusart van het Sint-Pietersziekenhuis.

De vaccinatiepost is beschikbaar op maandag, donderdag en vrijdag. Een afspraak maken is vereist. Dat kan via het nummer 02/535.46.00.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?