Het Sint-Pietersziekenhuis aan de Waterloolaan, op de Kleine Ring

| Het Sint-Pietersziekenhuis aan de Waterloolaan, op de Kleine Ring.

Spoedafdeling Sint-Pietersziekenhuis heropend na cyberaanval

© Belga - BRUZZ
11/03/2023
Updated: 11/03/2023 19.38u

De spoedafdeling van het Brusselse ziekenhuis Sint-Pieter is zaterdagavond heropend. Dat heeft het ziekenhuis omstreeks 19 uur gemeld. De afdeling was eerder op de dag gesloten na een cyberaanval.

De cyberaanval leidde zaterdagochtend tot een algemene computerstoring. Daardoor waren een reeks toepassingen, waaronder de patiëntendossiers en de telefoonlijnen, geblokkeerd. De noodlijn 112 moest omgeleid worden naar andere ziekenhuizen, maar ook dat probleem is intussen van de baan.

De patiënten ondervonden geen hinder en volgens het ziekenhuis zijn er tot nu toe geen gegevens gestolen of gelekt. De cyberaanval wordt onderzocht in samenwerking met specialisten van de federale politie.

Omstreeks 17 uur werkten de geblokkeerde toepassingen alweer, en het ziekenhuis verwachtte de spoedafdeling en de noodlijn 112, die naar andere ziekenhuizen was doorgeschakeld, in de loop van de avond te kunnen heropenen. Dat was om 19.00 uur ook het geval.

"Onze teams en afdelingen hebben actief gewerkt om de zorg onder deze omstandigheden te organiseren en het probleem op te lossen," klinkt het.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni