Toerisme coronavirus covid-19 Brusselse wafel Stoofstraat Eikstraat Manneken Pis

| De toeristische sector bereidt zich voor op een heropening.

Toeristische sector klaar voor heropstart met protocol en certificaat

TRO
© BRUZZ
17/02/2021

De Brusselse toeristische sector werkt aan de heropstart na de lockdown. Het gewest heeft een beschermingsplan uitgewerkt met een gezondheidsprotocol en certificaat.

Het coronacommissariaat valideerde het plan woensdag. In het plan zitten naast het gezondheidsprotocol en de certificering ook een aantal gangbare "best practices", of goede voorbeelden. Alles dient om het publiek gerust te stellen dat de toeristische sector veilig kan openen en de sector zelf opnieuw onder de aandacht te brengen. De inhoud van het protocol zal worden bijgestuurd naargelang de richtlijnen van het Overlegcomité.

Ondernemingen die het protocol volgen, kunnen dat tonen door een certificaat aan te vragen: het Brussels Health & Safety Label (H&S Label). Momenteel zijn al 88 instellingen en infrastructuren voorzien van het certificaat. Het label aanvragen kan door dat simpelweg schriftelijk aan te vragen. Er zullen daarop affiches en andere communicatiedragers worden bezorgd aan de onderneming. Of het protocol daadwerkelijk gevolgd wordt, wordt slechts steekproefsgewijs gecontroleerd.

Visit.brussels heeft in samenwerking met Horeca Forma een opleiding uitgewerkt over de dagelijkse veiligheidsmaatregelen voor de bezoekers. Het personeel van de instellingen met het H&S Label wordt opgeroepen om de opleiding te volgen om zich de aspecten rond klantveiligheid eigen te maken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni