Vaccinatie-antenne Sint-Joost dient duizendste prikje toe

© SJTN
| De lokale vaccinatie-antenne in Sint-Joost.

Het lokale vaccinatiecentrum in Sint-Joost-ten-Node heeft donderdag aan de duizendste inwoner van de gemeente een coronavaccin gegeven. Die eer viel te beurt aan zestiger Nicole. “Ik heb lang getwijfeld, maar de nabijheid van dit centrum trok me over de streep."

Het Gewest opende geen vaccinatiecentrum in de dichtbevolkte gemeente, maar Sint-Joost lanceerde een drietal weken geleden wel een lokaal vaccinatiepunt in de sporthal Nelson Mandela. Gemeentewerkers spreken bovendien op drukke plaatsen, zoals de wekelijks markt, inwoners aan om te vragen of ze zich ter plaatse wilden vaccineren.

Aanvankelijk lagen er zo’n 120 dosissen per week klaar, maar wegens het succes van de lokale antenne werd de capaciteit verdrievoudigd naar 360 dosissen. Donderdag werd het duizendste van die prikjes gezet in de arm van Nicole. De zestiger woont al sinds haar geboorte in Sint-Joost-ten-Node.

Aanwezig op terrein

Nicol kir

Nicole moest overtuigd worden om zich te laten vaccineren. “Ik heb allang een uitnodiging, omdat ik tot de prioritaire leeftijdsgroep behoor. Toch kon ik maar niet beslissen. De nabijheid van dit centrum en de acties van onze verkozenen, hebben mij overtuigd. Ik ben blij dat ik de duizendste inwoner ben en ik hoop dat dit anderen zal aanmoedigen om zich te laten vaccineren. "

Het verhaal van Nicole onderstreept volgens burgemeester Emir Kir het belang van de lokale vaccinatiepunten. "Voor sommigen volstaat een onpersoonlijke brief niet. Ook hun gezondheid moeten we beschermen", aldus Kir. "Wij zullen op deze weg verdergaan. Het is belangrijk de gelijke toegang tot het vaccin te garanderen. Dat doen we door aanwezig te zijn op het terrein."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?