Het vaccinatiepunt in het Centraal Station aan Kantersteen op 14 september 2021

| Het vaccinatiepunt in het Centraal Station aan Kantersteen is open sinds september.

Vaccinatiecentra in Brusselse stations nu ook in het weekend open

EC
© BRUZZ
06/12/2021

Afgelopen weekend waren de vaccinatieposten in de treinstations Brussel-Centraal en Brussel-Zuid voor het eerst op zaterdag en zondag open. Dat blijft zo, kondigt de NMBS aan. De vaccinatiecentra zijn open zonder afspraak.

De vaccinatieposten in de Brusselse stations zijn open sinds september dit jaar. Iedereen kan er zonder afspraak terecht voor een prik, op voorwaarde dat je in het Brussels gewest woont. Mensen kunnen er nu trouwens ook een afspraak maken voor een derde boosterdosis.

“Vanaf zaterdag 4 december zijn de vaccinatiecentra in de stations Brussel-Centraal en Brussel-Zuid ook open op zaterdag en zondag”, kondigt de NMBS maandag aan via Twitter. Dat bevestigt de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC), die de centra uitbaat.

10 tot 19.30 uur

Zowel in het Centraal Station als in het Zuidstation opent de vaccinatiepost op zaterdag en zondag van 10 uur tot 19.30 uur. Op weekdagen zijn de vaccinatiecentra er al wat vroeger open van 8.30 uur tot 19.30 uur.

De vaccinatiepost aan Brussel-Centraal bevindt zich aan de kruising Putterij/Kantersteen 16. Die in het Zuidstation vind je op het Victor Hortaplein.

Ook in het station van Jette is er een vaccinatiepost. Die is zowel in de week als in het weekend open van 13 uur tot 19 uur.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni