| De ingang van het ziekenhuis in Jette

Vanaf maandag geen bezoek meer mogelijk in UZ Brussel

© BRUZZ
07/01/2022

Vanaf maandag 10 januari zal het opnieuw niet meer mogelijk zijn om mensen in het UZ Brussel een bezoek te brengen. Het ziekenhuis in Jette schrapt de bezoekmogelijkheid door de aanhoudende druk op het ziekenhuis, de besmettelijkheid van de omikron-variant en de regels voor testen en quarantaine die maandag soepeler worden.

De bezoekregeling werd eind oktober al strikter door de deltagolf na een versoepeling in september. Bezoek bleef toen wel mogelijk onder voorwaarden.

Die mogelijkheid verdwijnt nu quasi helemaal, al zijn er enkele uitzonderingen voor specifieke diensten en omstandigheden, zoals mensen die palliatieve zorg krijgen in het ziekenhuis. Patiëntjes in het kinderziekenhuis mogen nog bezoek krijgen van ouders, maar niet meer van hun broers of zussen.

Familieleden van patiënten kunnen het ziekenhuis elke dag bereiken via het telefoonnummer 02/477.88.01 of het e-mailadres socialedienst@uzbrussel.be. Via die weg kunnen ook videochats aangevraagd worden.

Kliniek Sint-Jan

Door het stijgende aantal coronabesmettingen is ook in Kliniek Sint-Jan in Brussel-Stad tijdelijk geen bezoek meer mogelijk. Die beslissing ging in op woensdag 5 januari en geldt voorlopig nog tot minstens 17 januari.

Ook hier zijn er wel enkele uitzonderingen. In de afdeling materniteit mag enkel de partner nog op bezoek. In de afdeling pediatrie mogen kinderen begeleid worden door één ouder, in de afdeling neonatologie mogen beide ouders aanwezig zijn. Mensen die palliatieve zorgen krijgen mogen twee bezoekers krijgen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni