Frank Vandenbroucke (Vooruit), vicepremier en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid

| Frank Vandenbroucke (Vooruit), vicepremier en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid.

Vandenbroucke: 'Niet om drie dagen vragen regels aan te passen'

© Belga
19/01/2022

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is er geen voorstander van al te vaak de quarantaineregels in het onderwijs te veranderen. "Het feit dat bijna om de drie dagen wordt gevraagd de regels aan te passen, is op zich ook niet zo goed", reageerde de minister woensdag in De Ochtend op Radio 1.

De roep om de quarantaineregels opnieuw tegen het licht te houden, klinkt woensdag opnieuw luider, ditmaal bij monde van de Centra voor Leerlingenbegeleiding. Minister Vandenbroucke wilde daar niet te veel commentaar bij kwijt, al noemde hij het geen goede zaak dat men voortdurend de regels wil aanpassen. Hij herhaalde daarbij zijn oproep om in elke klas een CO2-meter te voorzien.

Boostervaccinatie

Vandenbroucke is ook voorstander van de boostervaccinatie van jongeren tussen 12 en 18 jaar. Daarover werd in ons land al een advies gevraagd aan de Hoge Gezondheidsraad, alleen is er Europees nog geen licht vanuit het Geneesmiddelenagentschap (EMA).

Hij sprak zich ook uit voor een 1G-beleid met een vaccinatiebewijs. Dat is volgens hem een soepeler instrument dat je kan vragen indien er een pandemie woedt. Om in termen van de coronabarometer te spreken: zo'n bewijs zou enkel relevant zijn in code oranje of rood. Vandenbroucke merkte wel op dat het dossier vandaag niet voorligt en dat het een fundamenteel democratisch debat vraagt.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni