Vandenbroucke positief over ontwikkelingen richting coronapas in Brussel

© PhotoNews
| Frank Vandenbroucke (Vooruit), vicepremier en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid.

Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is positief over de vooruitgang die in Brussel geboekt wordt in de richting van de invoeren van het Covid Safe Ticket (CST). "Het CST is een instrument dat de vrijheiden kan veiligstellen die we, ondanks het virus, toch al gekregen hebben."

De plannen voor de invoering van het CST vanaf 1 oktober worden concreter, maar de finale beslissing moet nog genomen worden. Mogelijk gebeurt dat donderdag, als het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie samenkomt.

Vandenbroucke liep bij Bel RTL vast vooruit op die bijeenkomst. Hij noemde de invoering van het CST voor onder meer de horeca, cultuur en evenementen "een goede beslissing". "Het CST is een instrument dat de vrijheiden kan veiligstellen die we, ondanks het virus, toch al gekregen hebben."

Vandenbroucke onderstreepte dat het CST in de buurlanden Duitsland, Luxemburg, Frankrijk en Nederland al gevraagd wordt voor het betreden van een horecagelegenheid, theater of bioscoop. "En dat zijn geen dictaturen, maar intelligente landen."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?