Vandenbroucke wil enkel gevaccineerden toelaten in discotheken

© Belgaimage
| Frank Vandenbroucke (Vooruit), vicepremier en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid.

Om de discotheken open te houden, zal volgens federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) het Covid Safe Ticket niet meer volstaan. Hij vindt dat discotheken enkel nog gevaccineerde mensen mogen toelaten.

Dat zei minister Vandenbroucke zondag in VTM Nieuws. Er liggen nu 516 mensen op intensieve zorg, zei de minister. Daarmee is de symbolische grens van 500 bedden overschreden. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames per dag stijgt snel.

België telt in totaal 2.000 bedden op de intensieve afdeling, maar 117 daarvan zijn buiten gebruik door personeelsgebrek. "Mensen zijn doodvermoeid of zitten zelf met Covid", zei Vandenbroucke. Volgens de minister is er dringend een strengere handhaving van de maatregelen nodig.

Nachtleven

Om het nachtleven open te houden, zal volgens Vandenbroucke het Covid Safe Ticket niet meer volstaan. Hij vindt dat alleen gevaccineerde mensen nog zouden mogen uitgaan in nachtclubs. "En bovendien, als er zoveel virus rondgaat, moet je je afvragen of je zelfs aan die gevaccineerden geen test moet vragen."

Vandenbroucke blijft ook bij zijn oproep om het mondmasker te verplichten vanaf 9 jaar, ondanks de tegenkanting uit de Vlaamse regering.

Meer nieuws uit Brussel