Verplichte vaccinatie voor zorgpersoneel (nog) niet ingevoerd

© PhotoNews
Updated: 14-07-2021 - 13:43

De Interministeriële Conferentie (IMC) heeft zich woensdag gebogen over de vraag of de vaccinatie van de zorgkundigen ook in ons land verplicht wordt. Uiteindelijk beslisten de federale en regionale ministers om de sector te blijven sensibiliseren "zolang er ruimte is voor verbetering". Dat heeft Belga uit goede bron vernomen.

Volgens de autoriteiten is er nog steeds manoeuvreerruimte om de zorgverleners te sensibiliseren en zo de vaccinatiegraad te verhogen. In Wallonië is het aantal gevaccineerden zo gestegen van 74 tot 79 procent in een maand tijd.

De ministers sluiten dus een verplichting niet uit, maar pas als een tweede stap, als sensibilisering niet meer voldoende is, klinkt het.

Men heeft ook een verfijning van de cijfers gevraagd vooraleer de vaccinatiegraad per instelling eventueel wordt gepubliceerd. Die maatregel werd onlangs verdedigd door minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). De verfijning moet het mogelijk maken om exact te weten hoeveel zorgverleners er nog aan het werk zijn in de verschillende zorginstellingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?