Woonzorgcentrum Eureka in Evere onder verhoogd toezicht

20230322_eureka-woonzorgcentrum
© DVLKO
© DVLKO

Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft het Woonzorgcentrum Eureka van vzw woon- en zorgcentrum Sint-Vincentius in Evere onder verhoogd toezicht geplaatst. Het is een laatste aanmaning om verschillende tekorten te verbeteren. Regelmatige inspecties door Zorginspectie zullen dit opvolgen.

In het woonzorgcentrum werden aanhoudende tekorten vastgesteld zoals medicatieveiligheid. De aanmaningsprocedure en het verhoogde toezicht werden verder ook ingesteld omwille van het personeelstekort, onvolledige zorgdossiers en onvoldoende hulp bij de dagelijkse zorg.

Het woonzorgcentrum moet nu binnen de vijftien dagen een remediëringsplan insturen bij Zorg en Gezondheid met voorstellen tot verbetering. Zorg en Gezondheid zal vervolgens nagaan of de ingestuurde voorstellen tot remediëring voldoende zijn en snel genoeg een oplossing kunnen bieden. Indien Woonzorgcentrum Eureka geen remediëringsplan instuurt of te laat, kan Zorg en Gezondheid een volgende stap in het handhavingstraject opstarten zoals het schorsen of intrekken van de erkenning.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?