Gemini Blu over Brusselse muziekscene: ‘Er is veel welwillendheid om samen te werken

24/01/2024

Voor De Week Van De Belgische Muziek nodigt BRUZZ een week lang, van 22 tot 26 januari, Belgische artiesten uit. Dit keer gaat BRUZZ-presentator Gunnar Cheyns in gesprek met Gemini Blu. Ze kletsen onder andere over de oorsprong van zijn artiestennaam en zijn muzikale carrière. “Voordien rapte ik altijd in het Engels, maar in m’n meest recente nummer Fried Chicken heb ik voor het eerst ook Franse en Griekse lyrics in m’n raptekst verwerkt.”

Ondertussen is Gemini Blu al bijna twintig jaar actief in de Brusselse muziekscene. “Het begon allemaal met een oudere medeleerling die thuis een eigen muziekstudio had”, vertelt de Belgisch-Griekse rapper. “Hij gaf me een cd met verschillende beats op en zei me dat ik er enkele lyrics moest proberen op neerschrijven. M’n eerste teksten waren waardeloos, maar ik was toen ook nog maar dertien jaar oud.”

Sindsdien is hij blijven muziek maken onder de naam Mr. Clasik, maar twee jaar geleden is hij van naam veranderd. “Dat was toen een logische keuze omdat ik twee jaar lang in de studio gezeten had zonder iets uit te brengen”, legt de rapper uit. “M’n muzikale en visuele identiteit zijn veranderd – onder andere door papa te worden – maar er zijn ook heel wat andere zaken, zoals de pandemie bijvoorbeeld, die me aan het denken gezet hebben. Uiteindelijk heb ik besloten een andere artistieke richting uit te gaan. Dat begon met een nieuwe artiestennaam: Gemini Blu.”

Hij bracht Fried Chicken in onze radiostudio, het belangrijkste nummer van zijn EP Menu. “M’n ideale menu of maaltijd in Brussel zijn frietjes”, lacht Gemini Blu. “Met Samurai. All day. Everyday. Daarbij nog gefrituurde kip, liefst apart en niet in een broodje. Een mitraillette is ook lekker, maar heel zwaar. Dat zijn koolhydraten op koolhydraten en ik vind dat je rustig aan moet beginnen. Ten slotte zou ik afsluiten met een zoet dessertje, iets met groene appel.”

Ontdek de Week van de Brusselse Muziek bij BRUZZ Ice

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ice , Muziek , Gemini Blu , Week van de Belgische Muziek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni