Welcome To My Garden op korte tijd succes geworden: 'Slow travel in de tuin van een ander'

LV
10/07/2024

Exact vier jaar geleden lanceerden Brusselaars Dries Van Ransbeeck en Manon Brulard het platform Welcome To My Garden. Daarop kunnen particulieren hun tuin openstellen voor reizigers die er een tent willen neerplanten. Ondertussen is het aanbod aan tuinen gegroeid tot meer dan zesduizend wereldwijd.

Slow travel, ofwel reizen met de fiets, kajak of te voet is niet alleen uitstekend voor het milieu, maar kan ook goed zijn voor nieuwe sociale connecties. Of dat dachten Manon en Dries alvast toen ze tijdens de covidcrisis op het idee kwamen voor Welcome To My Garden.

Nadat ze zelf in de tuin van de moeder van Dries hadden gekampeerd, vond Dries het jammer dat andere mensen niet konden genieten van de plek. Airbnb, het concept waarbij mensen tegen betaling hun appartement of huis openstellen voor toeristen bestond natuurlijk al langer, maar een platform waarop iemand zijn tuin aanbiedt - gratis bovendien - nog niet. En zo was het idee geboren.

Na het delen van het platform op sociale media meldden zich na twee uur al vijftig mensen. Twee weken later stond de teller al op vijfhonderd. Ondertussen zijn dat er 6.450 wereldwijd, waaronder vijftig in Brussel. "In Brussel zijn de locaties vrij goed verspreid, maar vooral rond de Groene Wandeling zijn een paar tuinen bijzonder populair", vertelt Marie.

Ecologisch en sociaal

"Mensen kunnen hun tuin registreren op de site en vermelden dan hoeveel gras ze ter beschikking hebben en of ze eventueel ook drinkbaar water en elektriciteit ter beschikking hebben. Wie geïnteresseerd is, kan dan een berichtje sturen naar de host met een verzoek om te logeren", legt Dries uit.

"Op die manier reizen mensen niet alleen ecologischer, maar ook betaalbaar en leggen ze soms leuke contacten met hun gastheer of gastvrouw", besluit Dries.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , welcome to my garden , slow travel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni