Partytips

Partytips: heel je gebroken hart op deze late Valentijnfeestjes

Lis Vanheule, Noah Frooninckx Buelens
16/02/2024

Je kan dit weekend Robyn achterna en op je eentje dansen, of net de liefde vieren in goed gezelschap. Wij zetten alvast even op een rijtje waar je dat het beste doet!

Vrijdag

Heartbroken at Recyclart

Bij de feestjes van nightlife-collectief Heartbroken is het helemaal toegestaan om een traantje te laten op de dansvloer. Sterker nog, ze wakkeren sterke gevoelens aan met een hun verbluffende line-up. Alle headliners zakken voor deze gelegenheid voor het eerst af naar België. De Japanse muziekproducer Dove, die de avond mag openen met een live performance, maar ook de Japanse dj ¥ØU$UK€ ¥UK1MAT$U. Voor de Haïtiaans-Amerikaanse dj Bapari wordt het zelfs zijn eerste set in Europa. Muzikale therapie vanavond in Recyclart dus!

VIBES THE PARTY at Camping 58

‘Rozen zijn rood, onze drankjes en inkom goedkoop. Kom je voor liefde of voor lust? Op Vibes, The Party worden je verlangens geblust.’ Het amusante, goedkope feestconcept Vibes The Party vatte het gewenste verloop van hun Valentijnseditie perfect samen. Baan je vanavond dus een weg naar de camping onder het Atomium voor een extravagant liefdesfestijn.

Microwave Club Night at Floor 10

We kennen Microwave voornamelijk als online radiostation voor elektronische muziek, maar dit keer dalen ze neer uit cyberspace en nodigen ze ons uit in Floor 10, een tijdelijke nieuwe clubruimte. Ze voorzien een dromerige, acid techhouse line-up met gevestigde waarden als Lawrence Le Doux, Sookie & jon slo. Maar ook nieuw, muzikaal talent als Emma Caers zal ons doen wegdrijven in een zee van experimentele technobeats.

Brikabrak at Reset

Brikabrak organiseert vrijdagavond hun eerste feestje van het nieuwe jaar in Reset. De club zit voor de gelegenheid in een nieuw jasje, de inrichting van het voormalige bankgebouw heeft namelijk een facelift gekregen. Brikabrak-leden O'Simmie en Yooth trakteren feestvierders op lekkers, maar ook Blck Mamba, Jolliah en Erykah zijn van de partij. Als kers op de taart krijgen ze ook internationaal talent over de vloer, namelijk de Britse dj Bok Bok, maar ook de Portugese dj VANYFOX. Dinner is served!

Zaterdag

Montage at Beursschouwburg

Voor het slotevent van het It Takes A City-festival bezet het Brusselse label Montage zaterdag de vierde verdieping van de Beursschouwburg. De avond wordt een mix van live performances en dj-sets beginnende met de Ugandese dj Authentically Plastic, die je meeneemt op een muzikale trip op de dansvloer. Voor de rest is de line-up, bestaande uit onder meer dj Würm en Kiche, volledig Brussels. Trotseer de eindeloze trappen van de Beursschouwburg en bemachtig jouw ticket aan de deur!

In Vitro #15 at m.e.s.s.s.y.

In Vitro is een projectruimte voor experimentele muziek en geluidskunst in Anderlecht. Voor de vijftiende editie van hun muzikale bijeenkomsten hebben ze de Amerikaanse muzikanten Jeff Witscher en Jack Callahan uitgenodigd voor een live performance van hun avant-garde experimentele muziek. Ook Belgisch componist en dj Dennis Vanderauwera, of Dida tekent present zaterdag voor een optreden.

Loop Sessions at Saintklet

ICE-dj John Parm nodigt voor zijn Loop Sessions telkens Brusselse beatmakers uit om onder één dak samen muziek te producen. Ditmaal doen ze dat bij Saintklet, waar ze achteraf ook een luistersessie houden. Daarnaast host Saintklet zaterdagnamiddag ook een vinylmarkt met Brusselse labels en kan je er 's avonds heen voor dj-sets van Soumaya Phéline en een b2b van Chubbz & Très Beau Paradis Fiscal.

Club 1030 at GC De Kriekelaar

Club 1030 is ondertussen al aan de achtste editie toe. De Schaarbeekse organisatie heeft als missie jonge artiesten uit en rond Brussel een kans geven om op een podium te staan. Daarnaast willen ze ook een plek zijn waar jongeren kunnen ontspannen en genieten van toegankelijke optredens. Het evenement staat deze keer in het teken van punk en metal, en vindt plaats in gemeenschapscentrum De Kriekelaar. Bovendien kost de toegang je helemaal niks!

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ice, partytips, ice, bruzz ice, party

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni