Partytips

Partytips voor queer lovers en eenzame wijndrinkers

Lis Vanheule, Noah Frooninckx Buelens
09/02/2024

Ook tijdens regenachtige weekends mag er duchtig feestgevierd worden. BRUZZ ICE overlaadt je met partytips, je paraplu moet je zelf meenemen!

Vrijdag

Club Détour at Floor 10

Hoewel de locatie van Floor 10 lang een mysterie bleef weten echte nachtraven ondertussen dat L' Imprimerie gedurende tien weken opnieuw een dansterritorium is, onder een nieuwe naam dus. Vanavond heeft Brussels collectief Club Détour de touwtjes in handen en kan je er genieten van lokaal talent. Op de planning staan live performances van Jan Maria G en Jorbiest, maar ook ICE-dj Catalina, Bugasmurf, Stella K b2b Anina en Louis Vogue b2b Jonas Mergan. Een ticket kost tien euro, enkel cash te verkrijgen aan de deur.

Djrum, King Halloumi and more at Horst Club

De veertiende clubavond van de Horst Club is een ode aan de UK-bass en breakbeat. Dj-legende Djrum, het iconische duo King Halloumi (AliA & Lefto) en Kiosk Radio resident iced lattina zullen je een hele avond lang vervoeren op de golven van de UK-bass. Dansen en zweten gegarandeerd.

A L'aise Bien 'LOVE IS US' at Recyclart

À L’aise Bien laat verschillende lesbische en queer collectieven samenkomen om de draaitafels over te nemen. Vrijdagavond strijken ze neer in Recyclart waar onder andere Delphine Von Kaatz en Melissa Juice, gevestigde waarden in de Brusselse queer scene, de winterkou van de hoofdstad zullen doorbreken met hun fluïde, levendige dj-sets. En vergeet niet: pride is protest, party is queer.

SONO VENTURA at UMI

De Sono Ventura-platenwinkel, die zich in het midden van Brussel bevindt, heeft doorheen de jaren een plekje in het hart van vele lokale en internationale dj's veroverd. De platenwinkel slaat de handen in elkaar met nachtclub UMI en cureert een avond met onder meer ICE-resident Shaft Crew op het programma, maar ook Elias Sternin, Soja, Voodoos & Taboos en natuurlijk Sono Ventura Soundsystem. Deze samenwerking is ook een voorproefje van wat er te wachten staat voor het Listen Festival in maart, wanneer Sono Ventura en UMI opnieuw aan één zeel trekken.

Le Phare at Studio City Gate

Na een jaartje radiostilte is Le Phare terug van weggeweest. Dit keer stranden ze in Studio City Gate, waar ze heel wat Brussels en Belgisch talent zullen verwelkomen, onder meer ICE-dj Johan Vosto. Alle dj's draaien er een hele avond back to back (b2b) en wij dansen de hele nacht lang rug aan rug. De volledige line-up kan terugvinden via deze link.

Zaterdag

Propaganda Eros at The Agenda

Na een korte winterslaap is Propaganda terug met een drag & queer show in The Agenda, waarbij ze escapisme en entertainment willen bieden aan iedereen die van podiumkunsten houdt én een goed feestje. In de Sovjet-Unie was propaganda het belangrijkste middel om mensen te overtuigen om de communistische politieke agenda te volgen, maar de initiatiefnemers willen zich het concept van propaganda toe-eigenen en aandacht vragen voor de strijd die queer mensen buiten West-Europa dagelijks voeren om in alle vrijheid zichzelf te kunnen zijn. De shows van onder meer Diablo Kahlo, Puki Harana en Krietjur lopen van 21.30 uur tot 1.00 uur. Daarna kan je zelf nog dansen en het podium veroveren tot een uur of vier.

Crevette Records at La Cabane

Voor de tweede dag op rij gaat een platenwinkel in zee met een club. Ditmaal zijn dat Crevette Records en La Cabane, zij schotelen je een gepeperde clubavond voor. Crevette Records eigenaar Alfred Anders en residenten Tele Talks, Theories & Tom Rynders zullen je een hele nacht lang voorzien van de beste vinylplaten. Oefen die two-step al maar.

Hospice Records at Jardin Hospice

Zaterdag verdwijnen al je zorgen als sneeuw voor de zon bij de hete high-energy mixes van Catalina, L4U and Matho. Ze claimen eerst individueel hun plaats achter de dj-booth, maar vanaf middernacht bundelen ze hun krachten en spelen ze b2b tot in de vroege uurtjes. Bovendien kost de toegang tot deze onvergetelijke avond je helemaal niks!

Zondag

Lovers & Loners at Yves Wine Gallery

Alle lovers en loners die na een weekend plezier en vertier toch nog even hun laatste energie kwijt moeten kunnen zondag terecht bij Yves Wine Gallery voor een afsluiter in stijl. In samenwerking met creatieve hub REMPART44 voorziet de wijnbar vanaf twee uur een middag gevuld met oesters, muziek en natuurlijk druivennat.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ice , partytips , bruzz ice , party

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni