Victor heeft een eigen AI-conspiracy: ‘Ooit worden robots slimmer dan ons’

Noah Frooninckx Buelens
26/01/2024

Voor de Week Van De Belgische Muziek, die loopt van 22 tot 26 januari, zet BRUZZ niet alleen artiesten in de schijnwerpers. We nemen ook een kijkje hoe het eraan toe gaat achter de schermen. Dit keer had Gunnar Cheyns videomaker Victor Vercammen op bezoek, in 2015 noemde Het Nieuwsblad hem al de Dilbeekse Spielberg. Ondertussen maakte hij al video’s voor Zwangere Guy, Freddie Konings en RSC Anderlecht.

“Het artiestennetwerk in Brussel is niet super groot”, vertelt Vercammen. “Bovendien voelen we ons allemaal met elkaar verbonden, doordat iedereen hier hetzelfde doel heeft, namelijk iets tof en creatief doen. Na wat netwerken, bundelen verschillende artiesten uit verschillende creatieve hoeken hun krachten en brengen ze hun expertise samen. Zo is de Brusselse artistieke sector een grote familie geworden.”

Als beginnend videomaker vond Vercammen het heel indrukwekkend en spannend om samen te werken met verschillende artiesten. “Na een tijdje went dat wel”, zegt hij. “Onder andere omdat je steeds langer in een vakgebied werkt, groeit als maker en een eigen portfolio kunt opstellen. Nu voelen alle samenwerkingen heel natuurlijk aan.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni