11 ton cannabis in beslag genomen op vroegmarkt: verdachten zijn geen handelaars

© Belga
19/05/2020

De personen die maandag zijn gearresteerd na de ontdekking van 11 ton cannabis op de Brusselse Vroegmarkt, zijn geen handelaars van die Vroegmarkt. Dat meldt de directie van de markt dinsdagvoormiddag. "Het gaat om fruit- en groenteverkopers die op de Vroegmarkt een koelruimte huren waar ze de goederen opslaan die ze bij onze handelaars gekocht hebben", klinkt het.

Volgens de directie werd de cannabis ook in beslag genomen in een vrachtwagen, en niet in de installaties van de Vroegmarkt zelf. Het Brusselse parket geeft pas later vandaag meer informatie over de inbeslagname en de arrestaties.

“Het is essentieel om in alle transparantie zo vlug mogelijk de nodige informatie te kunnen overmaken aan marktkramers, producten en gebruikers van de Vroegmarkt," zegt gemeenteraadslid Bianca Debaets (CD&V). “Zij krijgen plots te horen dat er zich een grootschalige drugsoperatie voltrok op hun werkplek, en dat nota bene terwijl we een economisch zeer lastige periode zonder precedent doormaken.”

De groep cdH/CD&V roept op om uitzonderlijk een extra zitting van de gemeenteraad te organiseren, waarbij de directie van de Vroegmarkt dan meteen al de nodige toelichting zou kunnen komen geven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Justitie , Cannabis , vroegmarkt , mabru

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni