12-jarige jongetje dat in kanaal verdronk, sprong van houten steiger

© Hangar du Kanaal
| De houten steiger bij Hangar du Kanaal is inmiddels afgesloten.

De 12-jarige Boubacar die verdronk in het kanaal, sprong van de houten steiger bij Hangar du Kanaal. Dat is een creatieve broedplaats in Anderlecht die tijdelijk zijn intrede neemt in de Biestebroekwijk. De steiger is inmiddels afgesloten en de politie controleert nog strenger op zwemmers.

Naast het terras van de buitenbar was tijdens de zomermaanden ook een steiger geplaatst waarmee je dicht bij het water kon komen. Op bevel van de Haven van Brussel werd de steiger afgesloten na het incident van enkele weken geleden.

Hangar du Kanaal betuigt op Facebook steun aan de nabestaanden van Boubacar. "We zijn enorm geraakt door dit drama. Onze gedachten gaan uit familie, vrienden en iedereen die Boubacar kende. Om andere incidenten te voorkomen, wordt het gebruik van de steiger alleen toegestaan in het kader van toegelaten en gecontroleerde activiteiten."

De vraag dringt zich op of dit incident had kunnen worden voorkomen als de steiger eerder was afgesloten. "Er stond een heel groot bord bij de steiger met 'verboden te zwemmen'," klinkt het bij de politiezone Zuid. "Er was weliswaar een evenement aan de gang de hele zomer, maar dat betekent niet dat er mocht worden gezwommen."

Na afloop heeft de zone Zuid haar agenten opgedragen nog beter te controleren of mensen geen duik nemen, al was dat op dat moment al minder noodzakelijk omdat het weer verslechterde. De politie kan nog niet zeggen of er iemand verantwoordelijk zal worden gehouden voor het incident. "Ons onderzoek, in opdracht van het parket, loopt nog."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?