2.435 spullen in beslag genomen van straatverkopers Nieuwstraat

© Politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene
| Ruim 2.400 stukken kledij en speelgoed werden in beslag genomen

De Brusselse lokale politie heeft op zaterdag 4 januari een hoop spullen in beslag genomen bij drie illegale straatverkopers. Zij waren actief op de Brusselse Nieuwstraat. Het ging vooral om kledij en speelgoed. Dat meldt de politie maandag.

Het gaat om 835 kledingstukken, 1.600 stukken speelgoed en 500 batterijen. De meeste spullen lagen in een bestelwagen die vlakbij de Nieuwstraat stond. De kledij werd aan het OCMW geschonken, maar het speelgoed werd vernietigd omdat het niet voldeed aan de Europese normen en dus gevaarlijk was, vooral voor kleine kinderen.

De drie straatverkopers waren illegaal actief in de Nieuwstraat en hadden hun spullen daar in het midden van de straat uitgestald. "Die activiteiten zijn niet alleen illegaal, ze hinderen ook de mensen die in de winkelstraat wandelen", klinkt het bij de politie. "De spullen nemen vaak een groot deel van de openbare weg in zodat voetgangers erover moeten stappen. Het is niet de eerste maal dat we hier tegen optreden en we zullen dat in de toekomst ook blijven doen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?