| Tijdens het afgelopen weekend zouden op het autosalon in Brussels Expo voor 50.000 euro aan juwelen zijn gestolen.

50.000 euro aan juwelen gestolen op Autosalon

© Belga
17/01/2018
Updated: 17/01/2018 12.01u

Tijdens het afgelopen weekend zouden op het autosalon in Brussels Expo voor 50.000 euro aan juwelen zijn gestolen. Dat berichtten de kranten van Sudpresse woensdag. Het parket van Brussel bevestigt dat één verdachte op heterdaad werd betrapt, maar wil niets kwijt over het precieze bedrag van de buit.

"De feiten vonden zaterdagavond rond sluitingstijd plaats," zegt Brussels parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "Verschillende getuigen hoorden toen lawaai en merkten dat een man een wandvitrine van één van de stands had opengebroken en op de vlucht ging met een zak. De getuigen konden die man tegenhouden tot het veiligheidspersoneel ter plaatse kwam."

De man werd door de politie in de boeien geslagen en bleek een 40-jarige Colombiaan, die nog niet gekend was bij het Belgische gerecht maar ook geen gekende woonplaats had in België. "Hij is verhoord en door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst", gaat de woordvoerster verder. "Het gerechtelijk onderzoek gaat verder. Zo wordt onder meer nagekeken of de man alleen handelde of één of meerdere medeplichtigen had."

Nog steeds volgens het parket kon een deel van de buit nog niet teruggevonden worden. Hoeveel de buit zou bedragen, wil het parket niet zeggen. Volgens de Sudpresse-kranten zou die 50.000 euro kunnen bedragen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Justitie, autosalon, diefstal

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni