8 voormalige loketmedewerkers vrijgesproken van zwendel met identiteitskaarten

© PhotoNews
| De voetgangerszone aan het administratief centrum van Brussel-Stad.

Acht voormalige loketbediendes van de Stad Brussel zijn vrijgesproken van zwendel met identiteitskaarten. Het vonnis betekent het einde van een juridische slag van acht jaar. "Deze vrijspraak beëindigt acht helse jaren."

De acht werden ervan beschuldigd een zwendel in identiteitskaarten te hebben opgezet binnen de dienst bevolking van de Stad Brussel. In 2009 werden de bedienden beschuldigd, op 3 juni 2019 werden ze vrijgesproken. Dat schrijft de krant La Dernière Heure.

Het Hof van Beroep ziet geen onmiddellijk bewijs dat de bedienden gefraudeerd hebben met identiteitsbewijzen. Het Hof wijst de Stad zelf terecht voor de problemen bij verschillende procedures binnen de genoemde dienst. De problemen met de id-kaarten kwamen namelijk per toeval aan het licht.

"Dit is het einde van acht jaar juridische hel," zegt een van de vrijgesproken loketbedienden. "Mijn carrière werd gebroken, maar mijn naam is eindelijk gezuiverd," klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?