Aanrijder Schaarbeek had enkelband en werd gezocht

© Maarten Verdoodt / BRUZZ
| De auto kwam tot stilstand aan de overkant van het speelplein, op de Voltairelaan
Updated: 09-01-2018 - 08:28

In de wagen van de 23-jarige chauffeur die zondag een vader en zijn dochter aanreed aan een speelplein in Schaarbeek, was onder voorwaarden vrij met een enkelband. In zijn wagen werd ook "een kleine dosis cocaïne" gevonden. De man is intussen aangehouden.

Dat schrijven de kranten La Capitale en Het Nieuwsblad.

Maandag maakte het parket al bekend dat de 23-jarige chauffeur I.K onder invloed van alcohol verkeerde toen hij, samen met een inzittende, een vader en zijn dochter aanreed aan het Voltairespeelpleintje in Schaarbeek. De twee vluchtten daarna weg en namen één nummerplaat mee.

I.K., de chauffeur van het voertuig, kon na een achtervolging opgepakt worden door de politie. De man bleek al een verleden te hebben bij het gerecht, onder meer voor gevallen van diefstal en inbraak, en had al een gevangenisstraf uitgezeten.

Volgens de kranten was de man voorwaardelijk vrijgelaten en droeg hij een enkelband, maar had hij die weten te verwijderen. Er was zelfs een aanhoudingsbevel tegen de man lopende voor andere feiten.

De advocaat van de broer van verdachte, laat aan de krant te weten dat "zijn cliënt in shock is door wat er gebeurd is. De hele familie is heel ongerust over het meisje dat aangereden werd." Volgens de oudste broer van de familie zou het al een tijdje niet goed gaan met I.K., onder meer na het overlijden van hun vader.

Vluchtmisdrijf met gewonden

Het parket heeft de onderzoeksrechter gevorderd voor verschillende ten laste leggingen waaronder vluchtmisdrijf met gewonden.

De verdachte werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Het onderzoek wordt actief voortgezet om de tweede verdachte op te pakken, laat het parket nog weten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?