Aanslag 16 oktober: speurders zoeken getuigen en camerabeelden

© Belga
15/11/2023

De federale politie zoekt nog altijd naar getuigen van de aanslag op 16 oktober aan het Saincteletteplein in Brussel. Ze is ook op zoek naar camerabeelden van de verdachte die zich verplaatste op de kleine Brusselse Ring.

Bij de terreuraanslag, op maandagavond 16 oktober aan het Saincteletteplein in Brussel, lieten twee Zweedse voetbalsupporters het leven, terwijl een derde zwaargewond raakte. De schutter, Abdesalem Lassoued, opende eerst het vuur op een taxi en vervolgens op de vluchtende passagiers van die taxi. Die passagiers vluchtten een gebouw in, maar Lassoued volgde hen en schoot hen daar neer.

Na de schietpartij begon een klopjacht op de dader, die al kort na de feiten in een filmpje op sociale media de aanslag opeiste. Dinsdagochtend 17 oktober, iets na 8 uur, werd de man uiteindelijk neergeschoten in een café in Schaarbeek.

De politie zoekt nu naar camerabeelden (gsm's, dashcams, deurbelcamera's...) van de terrorist die zich verplaatste op de kleine Brusselse Ring in de omgeving van het IJzerplein, het Zuidstation en het station van Schaarbeek.

Getuigen kunnen zich melden via de website van de federale politie of via het gratis nummer 0800/30 300.

Aanslag Brussel

Op de avond van 16 oktober maakte een man met automatisch geweer twee dodelijke slachtoffers vlakbij het Saincteletteplein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Justitie , Aanslag Brussel , opsporingsbericht , federale politie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni